Historien

Fra grundlæggelsen i 1945 til nutidens kontinuerlige vækst og succes. Tag et hurtigt kig på Hadbjerg Tømrerfirma Mikkelsen & Søns udvikling gennem tre generationer.
Hadbjerg Tømrerfirma

Firmaets historie – kort fortalt

I 1945 købte Niels Chr. Mikkelsen, som udgjorde 1. generation af firmaet, et nedlagt landbrug på Bavnehøjvej 139 i Hadbjerg. Han videreførte det tømrerfirma Georg Petersen grundlagde i 1917 og kaldte sig ”Tømrermester Niels Mikkelsen”. Han var bare sig selv, sin motorcykel med sidevogn til materialer og værkstedet var så lille, at han måtte åbne døren ind til stuen, når han skulle skære og høvle lange brædder.

I 1946 startede den første lærling, nevøen Ib, som senere blev udlært i 1950. Ib har skrevet lidt om sin læretid i sine erindringer til hans børnebørn. Et uddrag kan læses her.

I 1954 blev der investeret i den første firmabil. Det var en Fiat Simca til 11.000 kr.

Sønnerne Jens Karl og Lasse blev begge udlært i henholdsvis 1964 og 1972 og d. 2. januar 1974 indtræder den ældste søn Jens Karl Mikkelsen som 2. generation i firmaet. Det videreføres som ”Tømrerfirma N. Mikkelsen & Søn I/S”.

1. januar 1986 overtager Jens Karl firmaet og det videreføres som ”Hadbjerg Tømrerfirma Mikkelsen & Søn A/S”. Vognparken er nu udvidet til 4 biler. Kort efter, d. 16. januar 1986, brænder værkstedet ned. Det bygges dog hurtigt op igen, denne gang etableres værksted og privat beboelse i separate bygninger og firmaet kører videre i nyt og stort moderne værksted.

I starten af 1990 har firmaet 5-7 ansatte foruden direktør Jens Karl Mikkelsen. Den tidligere ejer Niels Mikkelsen har sin gang på værkstedet, hvor han klargør materialer til den efterfølgende dag. Firmaets arbejdsopgaver har udviklet sig fra primært at være fokuseret på landmændene i og omkring Hadbjerg til geografisk at dække Århus Amt og til tider uden for amtet. Firmaet er meget alsidigt og kan udføre alt indenfor tømrer-, snedker- og glarmesteropgaver, herunder også specialopgaver som møllehjul på Kollerup Mølle Kro.

Sønnen Claus Mikkelsen starter i tømrerlære i 1992. Han bliver under sin læretid danmarksmester i tømrerfaget og udlæres i firmaet i 1995. Claus videreuddanner sig herefter og kan i februar 2000 kalde sig bygningsingeniør. Han arbejder som byggeleder i 4 år i entreprenørfirmaet Hoffmann & sønner A/S, inden han som 3. generation overtager firmaet 1. januar 2004. Firmaet føres videre under navnet ”Hadbjerg Tømrerfirma Mikkelsen og Søn A/S” og Jens Karl fortsætter som tømrersvend.

Arbejdsopgaverne blev som følge af Claus’ overtagelse flere, da han havde mange gode forbindelser med sig fra Hoffmann og Sønner. Firmaet havde i den efterfølgende periode mange kontor- og erhvervsbyggerier i Århus og omegn.

For at kunne varetage de flere opgaver og samtidig pleje firmaets oprindelige kundekreds, skete der en gradvis udvidelse og i 2007 beskæftigede firmaet 7 tømrersvende og 4 tømrerlærlinge foruden Jens Karl, Claus og Claus’ hustru Christina, der nu er fuldtidsansat på kontoret.

I marts 2008 flyttede værkstedet til nyrenoverede lokaler på Bavnehøjvej 160 i Hadbjerg, samme adresse hvor Claus og Christina bor privat i stuehuset på et nedlagt landbrug og hvor kontoret har til huse. Her er en gammel staldbygning blevet sat i stand til værksted og den gamle lade bygning fungerer som lager.

I dag har firmaet fortsat til huse på Bavnehøjvej 160, nu med 600 m2 ny stor hal til lager bygget i 2018.

Arbejdsopgaverne er i højere grad lokale. 90 % af firmaets omsætning er nu i Favrskov kommune. Opgaverne består nu i høj grad af mange mindre spjældopgaver, derforuden om- og tilbygninger i hovedentreprise, udskiftning af tag, vinduer og døre samt øvrige tømrer- og snedkerarbejder.

Firmaet beskæftiger 11 svende, flere seniorer og 7 lærlinge, heriblandt Claus og Christinas egen søn Magnus Mikkelsen.

I 2020 udlæres tømrerlærling nr. 50 i firmaets historie siden 1945.

Få et godt tilbud fra et professionelt tømrerfirma

Vores administration og værksted har adresse i Hadbjerg, men vi udfører tømrer- og snedkeropgaver i hele Østjylland. Så bor du lokalt i Hadsten, Risskov, Skødstrup Højbjerg, Hinnerup eller andre østjyske byer, er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud. Vi rådgiver gerne om lige netop dit projekt!

Ring til os på (+45) 86 91 41 90 eller udfyld kontaktformularen.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.